Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában, miközben az új hajók gyártása is folyamatban van. A társaság több mint 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak a szezonkezdetre. A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban – írja a cég közleményében.

A 2021-es jubileumi év első negyedévében a tervek szerint halad a BAHART hajóflottájának felújítása, fejlesztése és arculatának egységesítése. A fejlesztések részeként a BAHART zászlóshajójának számító Szent Miklós hajóba új, korszerű motorok kerültek, teljesen megújul a belső utastér, amely nemcsak bútorzatában lesz korszerű és modern, de az itt található büfé is megfelel majd a mai elvárásoknak. A nyitott felső fedélzet is attraktív megjelenést kap.

A HAJÓPARK MEGÚJÍTÁSÁNAK ÉS ARCULATI EGYSÉGESÍTÉSÉNEK RÉSZEKÉNT ZAJLIK AZ IDÉN 130 ÉVES NOSZTALGIAHAJÓK, A HELKA ÉS A KELÉN FELKÉSZÍTÉSE IS A SZEZONRA.A Helka belső terének padlózata műgyantaburkolatot, a bútorzat pedig friss kárpitborítást kap. A Kelén motoroson a felső fedélzet borításának régóta várt cseréje valósul meg, amely szintén műgyantaburkolatot kap, de a mellékhelyiségek felújítása is megtörténik.

A Fonyód motoroson a belső és a hátsó fedélzet is új burkolatot kap a szezon kezdetére, a
rendezvényhajózás igényeit jobban kielégítő székek kerülnek be, és a külső fedélzetre is. A Lelle
motoroson megújul a terem padlószőnyege, a hátsó fedélzet szintén műgyantaburkolatot kap,
míg az utazást új székek teszik majd komfortosabbá.

A legtöbb utast szállító Badacsony és Füred katamaránok büféit és belső tereit is megújítja a vállalat. Szinte valamennyi hajó ablakára hőálló fólia kerül, ami energiatakarékosabb üzemelést
tesz lehetővé.

A cikk folytatása: ITT

Forrás: Origo